KONTAKTUJTE NÁS

mrazek BB, ZA, NR, TN, KE, PO
Ing. Mário Mrázek
Mobil: 0917 233 640
mmrazek@anatex.sk
andrej BB, NR
Ing. Andrej Neuschl
Mobil: 0917 990 175
aneuschl@anatex.sk
danisovicova BA, TT
Katarína Danišovičová
Mobil: 0917 233 654
kdanisovicova@anatex.sk
petrovicova BA, TT
Lucia Petrovičová
Mobil: 0917 233 657
lpetrovicova@anatex.sk
Reklamné predmety pre každého
chranena-dielna

KATEGÓRIE BLOGU

Správne nadizajnované logo na reklamnom predmete zvyšuje jeho úspech


Tak ako dobrý prezentačný leták, alebo web stránka, aj vaše logo a informácie umiestnené na reklamnom predmete by mali byť upravené a použiteľné. Nie je veľmi vhodné „natlačiť" celé kontaktné údaje vrátane adresy napríklad na pero. V niektorých prípadoch sa ani samotné logo na ne nezmestí. Dbajte na to, aby vaše logo na reklamnom predmete vyniklo.

Napríklad v prípade pera je odporúčané umiestniť logo a maximálne web stránku, alebo telefonický kontakt. Vo väčšine prípadov je možný rozmer potlače na pero max 50 x 6 mm, čo umožňuje umiestniť max 3 riadky aby boli ešte ako tak čitateľné.

Reklamné predmety potrebujú použiteľné logo

Všetko to, ako bude logo na reklamných predmetoch vyzerať a aký účinok bude dosahovať, v značnej miere záleží od toho ako ho máte nadizajnované. Pokiaľ si zakladáte práve spoločnosť, alebo sa tak už stalo a rozmýšľate nad logom a nejakým tým dizajn manuálom a tiež tým, kto by vám ho mal zhotoviť, uistite sa, že takto zhotovený dizajn manuál a logo, bude skutočne použiteľné nie len na automobiloch, letákoch, web stránkach, ale aj na reklamných predmetoch. Myslite na to už vopred, aj keď zatiaľ neplánujete kupovať reklamné predmety, potom už často býva neskoro.

V jednoduchosti je krása

Stáva sa, že zákazníci sú rozčarovaní z toho, že ich krásne logo sa skrátka nedá umiestniť na väčšinu menších reklamných predmetov. Alebo im grafik vymyslel takú (síce krásnu) ale náročnú farebnosť loga, že keď príde na kalkuláciu o zhotovení potlače, tak táto stojí viac ako samotný reklamný predmet. Tu sa treba držať toho, že v jednoduchosti je krása. Pokiaľ nie ste pripravený investovať do reklamy horibilné sumy, rozhodne si nenechajte nadizajnovať logo, ktoré bude mať viac ako 2 farby a rozhodne trvajte aj na jednofarebnej variante pre prípad, že sa rozhodnete pre reklamné predmety, ktoré neumožňujú umiestnenie viacfarebnej potlače, alebo by takáto potlač na nich nevyznela dobre, (napríklad exkluzívne reklamné predmety, ktoré sú zväčša v čiernej, hnedej, alebo tmavo modrej farbe a na nie umiestniť žlto-zelené logo, by vypadalo dosť nevkusne.

Určite lepšie bude pôsobiť, strieborná, zlatá, alebo biela potlač), alebo skrátka nechcete zbytočne platiť viac za potlač, alebo inú technológiu brandingu. Skúste si premyslieť vopred, aké reklamné predmety by ste si predstavovali do budúcna rozdávať svojim zákazníkom, alebo zamestnancom. Zistite si obmedzenia potlače aké jednotlivé reklamné predmety so sebou prinášajú. Existujú technológie, ktoré dokážu zázraky aj s tou najnáročnejšou grafikou, ale naozaj ste pripravený odoberať obrovské množstvá, ktoré sú v týchto prípadoch podmienkou a platiť za to? Ak áno, tak je všetko v poriadku, ak nie, skúste to inak.

Dobre sa rozhliadnite okolo

Nie je to až tak ťažké. Väčšina veľkých spoločností, ktoré pravidelne investujú do reklamy a aj do reklamných predmetov, majú jednofarebné, alebo dvojfarebné logá, výnimočne viacfarebné. Asi vedia prečo. Reklama má byť síce pútavá, ale aj efektívna. Dobre si pozrite bilbordy, časopisy, alebo reklamu v televízii. Zamerajte sa na to, aké logá (nie sprievodnú grafiku) majú mobilný operátori, najväčší výrobcovia nealko nápojov, banky a iné nadnárodné koncerny.

Autor: Ing. Vladislav Klajban, Anatex, s.r.o. – Reklamné predmety

Neváhajte a kontaktujte nás už dnes e-mailom alebo telefonicky na tel. čísle 048/412 43 14. Vypracujeme Vám nezáväznú cenovú ponuku.

BLOG

NESTRÁCAJTE ČAS, ZAVOLAJTE NÁM

mrazek

Banská Bystrica, Žilina, Nitra, Trenčin, Košice, Prešov

Ing. Mário Mrázek
Mobil: 0917 233 640
mmrazek@anatex.sk

neuschl

Banská Bystrica, Nitra

Ing. Andrej Neuschl
Mobil: 0917 990 175
aneuschl@anatex.sk

danisovicova

Trnava, Bratislava

Katarína Danišovičová
Mobil: 0917 233 654
kdanisovicova@anatex.sk

danisovicova

Trnava, Bratislava

Lucia Petrovičová
Mobil: 0917 233 657
lpetrovicova@anatex.sk